Spróbujesz, pokochasz
W domowej kuchni knedle najczęściej podajemy polane podsmażoną na maśle bułką tartą.
Warunki przechowywania:
-6°C: 1 tydzień.
-12°C: 1 miesiąc.
-18°C: do daty minimalnej trwałości.
Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.
Jawo
Ślimak, ślimak pokaż rogi dam ci sera na pierogi...
Knedle ze śliwkami. Produkt głęboko mrożony.
ziemniaki 51%
śliwki węgierki 20%
skrobia ziemniaczana
mąka pszenna
pasteryzowane jaja płynne
Zawiera: jaja, pszenica
| w 100 g | %RWS* |
---|
Wartość energetyczna | 600 kJ / 142 kcal | 7% |
Tłuszcz | 0,4 g | 1% |
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | 1% |
Węglowodany | 30 g | 13% |
w tym Cukry | 5,7 g | 6% |
Białko | 2,8 g | 4% |
Sól | 0,01 g | <1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | |
Informacja dla osób chorych na cukrzycę: zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 3,0; WBT 0,1. | | |
Maks. temp. °C: -18
Wymiar liczbowy: 450
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski. Wyprodukowano w Polsce.
ręcznie robione
bez dodatku cukrów, zawiera naturalnie występujące cukry
7 minut i gotowe
Produkt polski
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: 1. Wrzuć pojedynczo zamrożone knedle do 3 l posolonego wrzątku. 2. Nie przerywaj wrzenia i nie mieszaj. Od momentu wypłynięcia knedli na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu 7 minut. 3. Po ugotowaniu wyjmij knedle za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz. Od postaci zamrożonej
Producent: JAWO sp. z o.o.
JAWO sp. z o.o.
ul. Równoległa 88/98
42-216 Częstochowa
Polska
tel.: +48 34 363 14 28