Pierogi z truskawkami
produkt głęboko mrożony
Spożyć po obróbce termicznej!
Sposób przygotowania:
Zamrożoną porcję wyjąć z woreczka. Wrzucać pojedynczo do ok. 5 l osolonej, gotującej się wody. Doprowadzić do wrzenia. Delikatnie zamieszać. Gotować na wolnym ogniu 12-15 minut.
Polecamy podawać z dodatkiem śmietany, roztopionego masła lub według własnego uznania.
Jednostka miary | kg |
Składniki:
mąka pszenna, truskawki mrożone 31%, woda, cukier, skrobia (zawierapszenicę),olej rzepakowy, sól, barwnik: karoteny.
Może zawierać mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), jaja.
Średnie wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 847 kJ/ 200 kcal
Tłuszcz 2,1 g
w tym
-kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 40 g
w tym
-cukry 7,5 g
Białko 4,5 g
Sól 0,28 g
Przechowywać:
-w temperaturze -6 ºC: 1 tydzień,
-w temperaturze -12 ºC: 1 miesiąc,
-w temperaturze nie wyższej niż -18 ºC do daty minimalnej trwałości.
Chronić przed rozmrożeniem.
Wyrób rozmrożony nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Producent: Alex-Pol Alojzy Szczerba
Alex-Pol Alojzy Szczerba,Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane