Kluski śląskie
produkt głęboko mrożony
Spożyć po obróbce termicznej!
Sposób przygotowania:
Zamrożoną porcję wyjąć z woreczka. Wrzucać pojedynczo do ok. 5 l osolonej, gotującej się wody. Doprowadzić do wrzenia. Delikatnie zamieszać. Gotować na wolnym ogniu 10 minut. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych oraz jako samodzielne danie, polane tłuszczem z podsmażoną cebulą lub według własnego uznania.
Jednostka miary | kg |
Składniki:
ziemniaki gotowane 65%, skrobia ziemniaczana, woda, płatki ziemniaczane 5,4%, substancja zagęszczająca: skrobia modyfikowana ziemniaczana, olej rzepakowy, sól
Wyrób gotowy może zawierać gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), jaja.
Średnie wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 612 kJ/ 144 kcal
Tłuszcz <0,5 g
w tym
-kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 34 g
w tym
-cukry 0,6 g
Białko 0,6 g
Sól 0,33 g
Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18 ºC do daty minimalnej trwałości.
Przechowywanie w warunkach domowych (informacja dla konsumenta):
-w temperaturze -6 ºC: 1 tydzień,
-w temperaturze -12 ºC: 1 miesiąc,
-w temperaturze nie wyższej niż -18 ºC do daty minimalnej trwałości.
Chronić przed rozmrożeniem.
Wyrób rozmrożony nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Producent: Alex-Pol Alojzy Szczerba
Alex-Pol Alojzy Szczerba,Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane