Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 3,0; WBT 0,6.
Spróbujesz, pokochasz
W tradycyjny sposób ugotowane i lekko ostudzone pierogi możesz podsmażyć na patelni z obu stron po 3 minuty.
Warunki przechowywania:
-6°C: 1 tydzień.
-12°C: 1 miesiąc.
-18°C: do daty minimalnej trwałości.
Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Opakowanie nie zawiera BPA
Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.
Jawo
Ślimak, ślimak pokaż rogi, dam ci sera na pierogi...
Pierogi z kapustą i grzybami. Produkt głęboko mrożony.
Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja.
mąka pszenna
woda
kapusta kiszona 20 %
grzyby leśne 7 % (borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny w zmiennych proporcjach)
olej kokosowy
olej rzepakowy
sól
przyprawy (zawierają gorczycę)
skrobia modyfikowana
suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula)
Zawiera: gorczyca, pszenica
| Wartość odżywcza w 100 g | %RWS* |
---|
Wartość energetyczna | 789 kJ / 187 kcal | 9 % |
Tłuszcz | 4,9 g | 7 % |
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g | 14 % |
Węglowodany | 30 g | 11 % |
w tym Cukry | 2,1 g | 2 % |
Białko | 4,9 g | 10 % |
Sól | 0,40 g | 7 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). | | |
Wymiar liczbowy: 450
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski. Wyprodukowano w Polsce.
ręcznie robione
dobre dla wegan
10 minut i gotowe
Produkt polski
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: 1. Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 l posolonego wrzątku. 2. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, delikatnie przemieszaj w połowie czasu gotowania. 3. Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz. Od postaci zamrożonej
Producent: JAWO sp. z o.o.
JAWO sp. z o.o.
ul. Równoległa 88/98
42-216 Częstochowa
Polska
tel.: +48 34 363 14 28