Spróbujesz, pokochasz
W domowej kuchni najczęściej kluski śląskie z mięsem podajemy okraszone podsmażoną cebulką.
Warunki przechowywania:
-6°C: 1 tydzień.
-12°C: 1 miesiąc.
-18°C: do daty minimalnej trwałości.
Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Opakowanie nie zawiera BPA
Jawo
Ślimak, ślimak pokaż rogi, dam ci sera na pierogi...
Kluski śląskie z mięsem. Produkt głęboko mrożony.
Alergeny występujące w zakładzie: jaja, mleko, gorczyca, soja.
Bezglutenowy.
ziemniaki 57%
skrobia ziemniaczana
mięso wieprzowe 9,2%
mięso wołowe 4,6%
woda
pasteryzowane jaja płynne
białko sojowe
cebula
przyprawy (zawierają gorczycę)
olej rzepakowy
sól
błonnik pszenny bezglutenowy
skrobia modyfikowana
suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula)
mąka ryżowa
Nie zawiera: zboża zawierające gluten
Zawiera: jaja, gorczyca, soja, pszenica
Barwniki: Nie zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g | %RWS* |
---|
Wartość energetyczna | 771 kJ / 184 kcal | 9% |
Tłuszcz w tym | 6,1 g | 9% |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,5 g | 13% |
Węglowodany w tym | 26 g | 10% |
Cukry | 1,1 g | 1% |
Białko | 5,5 g | 11% |
Sól | 0,38 g | 6% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | |
Wymiar liczbowy: 450
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski. Wyprodukowano w Polsce.
produkt bezglutenowy
bez barwników
8 minut i gotowe
Produkt polski
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: 1. Wrzuć pojedynczo zamrożone kluski do 3 l posolonego wrzątku. 2. Nie przerywaj wrzenia i nie mieszaj. Od momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu 8 minut. 3. Po ugotowaniu wyjmij kluski za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz. Od postaci zamrożonej
Producent: JAWO sp. z o.o.
JAWO sp. z o.o.
ul. Równoległa 88/98
42-216 Częstochowa
Polska
tel.: +48 34 363 14 28