Przechowywać w suchym miejscu.
Zainspiruj się szeroką ofertą produktów do pieczenia! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Lody waniliowe
Na 500 ml lodów:
250 ml mleka,
250 ml śmietany,
4 żółtka,
1 laska wanilii Kotányi, 50 g cukru.
Przygotowanie:
Rozetnij laskę wanilii wzdłuż na pół i wyskrob miąższ z ziarenkami. Dodaj laskę i miąższ do mleka i śmietany, całość zagotuj.
Ubij żółtka z cukrem na pianę, dodaj mieszankę mleka i śmietany. Cały czas mieszaj, drewnianą łyżką, nad gotującą się wodą do czasu, aż całość delikatnie zgęstnieje. Pozostaw do schłodzenia, odcedź i zamroź w urządzeniu do lodów. Całość powinna mieć kremową konsystencję.
Wanilia Bourbon, laska, suszona.
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Kraj pochodzenia: Madagaskar.
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, gorczyca, sezam, soja
Producent: KOTÁNYI Polonia Sp. z o.o.
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com