FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zupa z boczniaków 
 Przygotowanie 10 min
 Gotowanie 30 min
 Porcje 6 
 Składniki:
 400 g ziemniaków pokrojonych w grubą kostkę
 1 cebula pokrojona w kostkę
 3 łyżki oleju
 500 g boczniaków pokrojonych w grube paski
 1.5 l wody
 100 ml śmietany 30 %
 2 łyżki natki pietruszki Kamis
 sól, pieprz do smaku 
 1. W małym rondelku umieść ziemniaki, zalej wodą i gotuj aż będą miękkie.
 2. W międzyczasie w garnku rozgrzej ½ oleju, podsmaż na złoty kolor cebulę.
 3. Jednocześnie na patelni podsmaż boczniaki, dodaj je do cebuli zalej wodą gotuj ok 20 min.
 4. Ugotowane ziemniaki zmiksuj blenderem razem z wodą w której się gotowały, następnie przełóż do zupy, dodaj natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem i gotuj jeszcze 5 min.
 5. Pod koniec gotowania dodaj śmietanę.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wyprodukowano w Polsce