FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie
www.kamis.pl
Pieczona mozzarella
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 12 min
Porcje 4
Składniki:
1 opakowanie mini mozzarelli
2 łyżeczki Bazyli Kamis
150 g boczku wędzonego w plastrach
1 dojrzałe awokado pokrojone w grubą kostkę
250 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
100 g zielonych oliwek
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz do smaku
1. Mozzarellę oprósz połową bazylii.
2. Owiń dokładnie wędzonym boczkiem.
3. Piecz 12 min w piekarniku rozgrzanym do 195°C.
4. W tym samym czasie wymieszaj pozostałe składniki. dopraw solą i pieprzem, dodaj upieczoną mozzarellę.
Bazylia.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.