Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Liście kolendry doskonale ożywią potrawy kuchni tajskiej, wietnamskiej i bałkańskiej. Nasiona mają bardziej swojski smak - używane były już w średniowieczu, nazywano je wtedy polskim pieprzem. Słodkawe i lekko pikantne, doskonale aromatyzują desery, sosy warzywne, ale też wędliny i pikle. Ta miododajna roślina z „Baśni tysiąca i jednej nocy" używana jest za roślinę nieśmiertelności. Rzeczywiście, na wspomnienie smaku gruzińskiej pasty orzechowej z kolendrą myślę o raju...
Czy wiesz że...
najprostszy sposób na zniewalająco pachnącą herbatę to wrzucenie do wrzątku kilku roztartych w dłoniach ziaren kolendry?
Kolendra nasiona
Może zawierać
gorczycę,
jaja,
mleko,
seler,
soję,
zboża zawierające gluten.
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja
Wymiar liczbowy: 15
Cechy: gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 15
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: McCormick Polska S.A.
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska