Sposób przygotowania:
Rozpuść 3 pełne łyżeczki żelatyny (ok. 10 g) w 0,5 litra wrzącej wody lub wywaru (nie gotuj). Zawartość opakowania wystarcza na 1 litr płynu.
Dobre rady:
- Rozpuszczona w niewielkiej ilości wody żelatyna dodana do ubitej śmietany (30-36 % tł.) wzmocni jej strukturę.
- Wywar warzywno-mięsny będący bazą galarety proponujemy najpierw przecedzić przez gęste sito (lub gazę) i dopiero rozpuścić w nim żelatynę. Uzyskamy wówczas bardziej przezroczystą galaretę.
- Wykwitną galaretę sporządzamy, dodając do wywaru odrobinę białego wina.
Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis na kurczaka w galarecie oraz wiele innych znajdziesz na: Delektujemy.pl
Wyjątkowo klarowna, dobrze się rozpuszcza, osiągając idealną konsystencję w daniach mięsnych, warzywnych i rybnych. Możesz ją wykorzystać również do ciast i deserów.
Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi. Żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego.
Produkt może zawierać
zboża zawierające
gluten,
jaja,
mleko,
soję,
orzechy,
orzeszki ziemne i nasiona
sezamu.
Żelatyna pochodzi z obszaru Unii Europejskiej.
Może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko, orzechy, orzeszki ziemne, sezam, soja