Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Sposób przygotowania: Aby uzyskać esencjonalny rosół, rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody. Jeżeli chcesz doprawić zupę, dodaj 1 kostkę na 1 litr zupy. Kostki możesz użyć jako przyprawę, dodając je także do innych potraw.
Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania.
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz data na boku opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
WINIARY Rosół wołowy w kostkach to sprawdzony sposób na przygotowanie intensywnego rosołu wołowego. Z jego pomocą stworzysz także inne zupy, sosy oraz wzmocnisz smak i aromat wielu dań.
Dzięki praktycznym kostkom przygotowanie bulionu wołowego jest proste i szybkie. By uzyskać esencjonalny wywar, wystarczy użyć 2 kostek na 1 litr płynu. Dla podkreślenia smaku innych potraw wystarczy tylko 1 kostka na 1 litr płynu. Pamiętaj, że przy użyciu kostki bulionowej większość dań nie wymaga dosalania.
Rosół wołowy WINIARY 120 g to:
• Gwarancja głębokiego smaku i aromatu.
• Esencjonalna baza do zup, sosów i innych dań.
• Sprawdzony sposób na podkreślenie smaku ulubionych potraw.
• 12 praktycznych kostek rosołu wołowego.
Z jego pomocą możesz być pewny, że Twoje dania będą pyszne i przypadną do gustu każdemu.
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Krupnik z pietruszkowym pesto - 4 porcje
2 kostki Rosołu wołowego Winiary
1 marchewka
1 pietruszka (korzeń)
1 seler
2 ziemniaki
100 g kaszy jęczmiennej
1 pęczek natki pietruszki
50 g tartego parmezanu
50 ml oleju słonecznikowego
1 łyżka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku (pesto)
Zupa:
Pokrojone warzywa zalej 2 litrami wody i zagotuj. Dodaj kostki i kaszę. Gotuj całość około 20-25 minut, aż kasza i warzywa będą miękkie.
Pesto:
Natkę, olej i ser zmiksuj w blenderze. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawaj krupnik z łyżeczką pesto.
Rosół wołowy.
Może zawierać:
jaja,
soję,
mleko,
seler,
gorczycę.
Opakowanie zawiera 60 porcji. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.