Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6 °C: 1 tydzień
- w temperaturze -12 °C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18 °C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.
Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Te i wiele innych przepisów znajdziesz na:
prostehistorie.com.pl
instagram.com/prostehistorie
facebook.com/prostehistorie
infolinia 801 801 188
Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.
Wyraziste, dobrze doprawione mięso i cieniutkie, aksamitne ciasto są kwintesencją idealnych pierogów. Polskie mięso wieprzowo-wołowe, włoszczyznę i aromatyczne przyprawy znajdziesz w wyśmienitych pierogach z mięsem. Te sycące, łatwe w przygotowaniu pierogi zaspokoją nawet największy apetyt.
Proste Historie to gotowanie z kilku składników połączonych w pyszne, domowe danie.
Prostymi Historiami dzielimy się codziennie przy wspólnym stole. Poznaj jedną z nich.
Przygotuj 3-daniowy obiad
Proste Historie to wiele produktów i smacznych pomysłów na wspaniały obiad.
1. zupa
2. drugie danie
3. deser
Pierogi z mięsem dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.
Zupa zimowa z grzybami, śliwką i pierogami
Przygotuj zupę z suszonych grzybów, dodaj garść pokrojonych w paski suszonych, wędzonych śliwek i podaj ją z pierogami.
Pierogi z mięsem zapiekane po włosku
Przygotuj pomidorowy sos z białym winem, czosnkiem i oregano i zapiecz w nim pierogi.
Kolejny pomysł?
Posiekaj drobno 2 średnie cebule, obtocz w nich ugotowane pierogi i zrumień razem na tłuszczu.
Pierogi z mięsem. Produkt głęboko mrożony.
Mogą zawierać
mleko,
soję i
gorczycę.
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól
nadzienie: mięso wieprzowe (51 %), mięso wołowe (19 %), cebula, tłuszcz wieprzowy, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól),
warzywa (marchew, seler, por, korzeń pietruszki, pasternak), błonnik pszenny, przyprawy, sól
Zawartość nadzienia: 42 %
Zawiera: seler, pszenica
Może zawierać: mleko, gorczyca, soja
konserwanty: Nie zawiera
| Wartość odżywcza produktu w 100 g | Wartość odżywcza produktu w porcji 225 g | % RWS* w porcji |
---|
Wartość energetyczna | 1100 kJ / 263 kcal | 2475 kJ / 592 kcal | 30 % |
Tłuszcz | 14 g | 32 g | 46 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,1 g | 7,0 g | 35 % |
Węglowodany | 25 g | 56 g | 22 % |
w tym cukry | 1,3 g | 2,9 g | 3 % |
Białko | 8,9 g | 20 g | 40 % |
Sól | 0,62 g | 1,4 g | 23 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | | |
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu. | | | |
Wymiar liczbowy: 450
bez konserwantów
cienkie, delikatne ciasto
dużo soczystego mięsa w nadzieniu - 70 %
polska wołowina
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 2 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
Gotować we wrzątku: 1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. 2. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu 10-12 minut. 3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli. Od postaci zamrożonej
Producent: Iglotex SA
Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
prostehistorie.com.pl
www.iglotex.pl