Spróbujesz pokochasz
W domowej kuchni najczęściej kluski śląskie podajemy z sosem lub okraszone podsmażoną cebulką.
Warunki przechowywania:
-6°C: 1 tydzień.
-12°C: 1 miesiąc.
-18°C: do daty minimalnej trwałości.
Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Opakowanie nie zawiera BPA
Jawo
Ślimak, ślimak pokaż rogi, dam ci sera na pierogi...
Kluski śląskie ciemne. Produkt głęboko mrożony.
Bezglutenowy.
Alergeny występujące w zakładzie: jaja, mleko, gorczyca, soja.
ziemniaki 67 %
skrobia ziemniaczana
płatki ziemniaczane 4 %
pasteryzowane jaja płynne
sól
olej rzepakowy
Nie zawiera: zboża zawierające gluten
Zawiera: jaja
| Wartość odżywcza w 100 g | %RWS |
---|
Wartość energetyczna | 658 kJ / 155 kcal | 8 % |
Tłuszcz | 0,7 g | 1 % |
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 1 % |
Węglowodany | 34 g | 13 % |
w tym Cukry | 1,1 g | 1 % |
Białko | 2,3 g | 5 % |
Sól | 0,42 g | 7 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | |
Wymiar liczbowy: 450
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski. Wyprodukowano w Polsce
Q Jakość Tradycja - Śląskie
produkt bezglutenowy
4 minuty i gotowe
Produkt polski
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: 1. Wrzuć pojedynczo zamrożone kluski do 3 l posolonego wrzątku, dodaj łyżkę oleju. 2. Nie przerywaj wrzenia i nie mieszaj. Od momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu 4 minuty. 3. Po ugotowaniu wyjmij kluski za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz. Od postaci zamrożonej
Producent: JAWO sp. z o.o.
JAWO sp. z o.o.
ul. Równoległa 88/98
42-216 Częstochowa
Polska
tel.: +48 34 363 14 28