Pierogi z mięsem
 produkt głęboko mrożony
 Spożyć po obróbce termicznej!
Sposób przygotowania: 
Zamrożoną porcję wyjąć z woreczka. Wrzucać pojedynczo do ok. 5 l osolonej, gotującej się wody. Doprowadzić do wrzenia. Delikatnie zamieszać. Gotować na wolnym ogniu 12-15 minut. 
Polecamy podawać z podsmażonym boczkiem i cebulą lub według własnego uznania.
 Składniki: 
mąkapszenna, woda, mięso wołowe gotowane 13%, mięso wieprzowe gotowane 10,6%, tłuszcz wieprzowy 2,4%, cebula, błonnikpszenny, bułka tarta (mąkapszenna,drożdże, sól, woda), olej rzepakowy, sól, mieszanka przypraw, warzywa suszone (marchew, pasternak, cebula, natka pietruszki) w zmiennych proporcjach, barwnik: karoteny.
Wyrób gotowy może zawierać mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), jaja.
 Średnie wartości odżywcze w 100 g 
 Wartość energetyczna 1130 kJ/ 269 kcal 
 Tłuszcz 10 g
 w tym
 -kwasy tłuszczowe nasycone 3,2 g
 Węglowodany 32 g
 w tym 
 -cukry <0,5 g
 Białko 12 g
 Sól 0,71 g
 Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18 ºC do daty minimalnej trwałości. 
 Przechowywanie w warunkach domowych (informacja dla konsumenta): 
 -w temperaturze -6 ºC: 1 tydzień, 
 -w temperaturze -12 ºC: 1 miesiąc, 
 -w temperaturze nie wyższej niż -18 ºC do daty minimalnej trwałości. 
 Chronić przed rozmrożeniem. 
 Wyrób rozmrożony nie nadaje się do ponownego zamrożenia. 
 Producent: Alex-Pol Alojzy Szczerba
 Alex-Pol Alojzy Szczerba
 Turów
 ul. Akacjowa 5
 42-256 Olsztyn
 Tel. +48(34)328 68 20
 Fax +48(34)328 68 22
 www.alex-pol.pl