Pierogi z mięsem
produkt głęboko mrożony
Spożyć po obróbce termicznej!
Sposób przygotowania:
Zamrożoną porcję wyjąć z woreczka. Wrzucać pojedynczo do ok. 5 l osolonej, gotującej się wody. Doprowadzić do wrzenia. Delikatnie zamieszać. Gotować na wolnym ogniu 12-15 minut.
Polecamy podawać z podsmażonym boczkiem i cebulą lub według własnego uznania.
Składniki:
mąkapszenna, woda, mięso wołowe gotowane 13%, mięso wieprzowe gotowane 10,6%, tłuszcz wieprzowy 2,4%, cebula, błonnikpszenny, bułka tarta (mąkapszenna,drożdże, sól, woda), olej rzepakowy, sól, mieszanka przypraw, warzywa suszone (marchew, pasternak, cebula, natka pietruszki) w zmiennych proporcjach, barwnik: karoteny.
Wyrób gotowy może zawierać mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), jaja.
Średnie wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 1130 kJ/ 269 kcal
Tłuszcz 10 g
w tym
-kwasy tłuszczowe nasycone 3,2 g
Węglowodany 32 g
w tym
-cukry <0,5 g
Białko 12 g
Sól 0,71 g
Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18 ºC do daty minimalnej trwałości.
Przechowywanie w warunkach domowych (informacja dla konsumenta):
-w temperaturze -6 ºC: 1 tydzień,
-w temperaturze -12 ºC: 1 miesiąc,
-w temperaturze nie wyższej niż -18 ºC do daty minimalnej trwałości.
Chronić przed rozmrożeniem.
Wyrób rozmrożony nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Producent: Alex-Pol Alojzy Szczerba
Alex-Pol Alojzy Szczerba,
Turów,
ul. Akacjowa 5,
42-256 Olsztyn,
Poland
+48 (34)328 68 20 / +48 (34) 328 58 30,
www.alex-pol.pl