Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 4,6; WBT 0,4.
Wrzuć pojedynczo zamrożone uszka do 3 l posolonego wrzątku.
Delikatnie zamieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 12 minut.
Po ugotowaniu wyjmij uszka za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz
Warunki przechowywania:
-6°C: 1 tydzień.
-12°C: 1 miesiąc.
-18°C: do daty minimalnej trwałości.
Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy
Program Policz się z Cukrzycą
Opakowanie nie zawiera BPA
Uszka z kapustą i grzybami. Produkt głęboko mrożony.
Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja.
mąka pszenna
woda
kapusta i kiszona 15 %
grzyby leśne 5 % (borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny w zmiennych proporcjach)
cebula
pasteryzowane jaja płynne
sól
przyprawy (zawierają gorczycę)
błonnik pszenny bezglutenowy
olej rzepakowy
suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula)
drożdże
aromat naturalny
Zawiera: jaja, gorczyca, pszenica
konserwanty: Nie zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g | %RWS* |
---|
Wartość energetyczna | 986 kJ / 233 kcal | 12 % |
Tłuszcz | 0,9 g | 1 % |
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 1 % |
Węglowodany | 46 g | 18 % |
w tym Cukry | 4,3 g | 5 % |
Białko | 7,8 g | 16 % |
Sól | 0,88 g | 15 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). | | |
Wymiar liczbowy: 300
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski. Wyprodukowano w Polsce.
bez substancji konserwujących
12 minut i gotowe
Produkt polski
Rozmiar opakowania: 300
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: 1. Wrzuć pojedynczo zamrożone uszka do 3 l posolonego wrzątku. 2. Delikatnie zamieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 12 minut. 3. Po ugotowaniu wyjmij uszka za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz. Od postaci zamrożonej
Producent: JAWO sp. z o.o.
JAWO sp. z o.o.
ul. Równoległa 88/98
42-216 Częstochowa
Polska
tel.: +48 34 363 14 28