Sposób przyrządzania:
Makaron opłukać w letniej wodzie, włożyć do naczynia i zalać wrzątkiem. Pozostawić pod przykryciem na ok. 5-12 minut. Odcedzić.
Makaron opłukać w letniej wodzie. Następnie wrzucić do wrzącej wody i gotować 3 min. Odcedzić.
Przechowywać w nienasłonecznionym i suchym miejscu.
Makaron ryżowy wstążki Tao Tao to produkt bezglutenowy, który powstaje wyłącznie z mąki ryżowej i wody. Makaron ryżowy wstążki Tao Tao ma delikatny smak, polecany jest do rosołu, innych zup i sałatek. Idealnie sprawdza się jako składnik potrawy Pad Thai oraz innych dań mięsnych i warzywnych prosto z patelni lub woka.
Tao Tao - Harmonia Smaków
Poke bowl z makaronem ryżowym i łososiem
Składnik: 1 op. Makaronu Ryżowego wstążki TaoTao, łosoś wędzony 100 g, 3 marchewki surowe żółte i pomarańczowe, 1/2 papryki żółtej, 1/2 papryki czerwonej, mix ulubionych sałat, szczypiorek, 1 ogórek świeży, 1 łyżeczka Oleju sezamowego TaoTao, 1/2 łyżeczki Sosu sojowego TaoTao.
Sos: majonez, jogurt, Sos sriracha TaoTao, Sos sojowy TaoTao.
Sposób przygotowania:
Makaron przygotuj wg przepisu i zahartuj w zimnej wodzie z kostkami lodu. Do makaronu dodaj olej sezamowy i sos sojowy. Marchewkę, paprykę i ogórka pokrój w cienkie paseczki, a rzodkiewkę w cienkie plasterki. Łososia pokrój w kawałki i zwiń w rulony. Makaron połącz z warzywami i łososiem. Udekoruj sezamem i posiekanym szczypiorkiem. Podaj z ulubionym mixem sałat oraz sosem majonezowo-jogurtowym: majonez połącz z jogurtem, sosem sriracha i odrobiną sosu sojowego. Smacznego!
Makaron ryżowy wstążki.
Kraj pochodzenia: patrz symbol przy numerze partii A - Wietnam, B - Tajlandia