Sposób przygotowania: Dodaj makaron do wrzącej, osolonej wody (6 g soli na 1 litr wody na każde 100 g makaronu). Gotować przez 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Odcedzić i podawać zgodnie z życzeniem.
Najlepiej spożyć przed końcem: data z boku opakowania (podana data wraz z kodem jest jednocześnie oznaczeniem partii). Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym
www.goliard.pl
Makaron ze szpinakiem.
Produkt może zawierać jaja.
semolina - mąka z pszenicy durum
szpinak sproszkowany 5,2 %
Może zawierać: jaja
Zawiera: pszenica
| Wartości odżywcze w 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 1489 kJ/ 351 kcal |
Tłuszcz | 1,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 69 g |
w tym cukry | 3,1 g |
Błonnik | 3,6 g |
Białko | 14 g |
Sól | 0,03 g |
Wymiar liczbowy: 400
pszenica durum
naturalne składniki
wyjątkowy smak
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Goliard Sp. z o.o.
Goliard Sp. z o.o.
42-290 Łojki k/Częstochowy,
ul. Długa 6
tel. +48 34 327 12 29
www.goliard.pl