Wyrób blokowy w osłonce barierowej o charakterystycznym prostokątnym kształcie; powierzchnia gładka. Barwa powierzchni różowa; blok dobrze związany tworzący jednolitą bryłę. Barwa na przekroju różowa – wyrównana. Niedopuszczalne złogi, tłuszczu, ścięgien oraz kawałki mięsa o barwie ciemniejszej. Konsystencja ścisła, plastry grubości 2mm niepowinny się rozpadać. Niedopuszczalne otwory powietrza. Smak i zapach charakterystyczny dla szynki konserwowej, umiarkowanie słony, produkt soczysty bez wycieku. Niedopuszczalny smak i zapach pleśni, kwaśny lub inny obcy.
Jednostka miary | kg |
Składniki: Mięso wieprzowe 67%, woda, sól, izolat białka sojowego, hemoglobina, dekstroza, białko wieprzowe, maltodekstryna, aromat, stabilizatory: trifosforany, polifosforany; wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, seler, laktozę.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartośćenergetyczna: 374 kJ / 89 kcal,
tłuszcz: 2,7 g w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g,
węglowodany: 0,7 g
w tym cukry: < 0,5 g,
białko:15 g,
sól: 2,9 g.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA Temp. 0 do +6ºC
OKRES TRWAŁOŚCI LUZ: 60 dni.
Producent: Zakłady Mięsne Marko Walichowy Sp. z o.o.
ul. 23
98-420 Prusak
Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane