Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Mix sałat Weekend
Podkreślona delikatność, złagodzony, delikatny smak dzięki dodatkowi roszponki. Do mieszanki sałatkowej Weekend warto dodać wędzoną rybę, ser mozzarella albo wędzonego kurczaka, dobrym dodatkiem będą też pestki dyni i słonecznika oraz orzechy.
Doświadczenie kilku pokoleń nauczyło nas, że tylko dbałość o każdy etap uprawy warzyw daje gwarancję ich doskonałego smaku i jakości. Dlatego nasze warzywa pochodzą z tradycyjnych upraw polowych, a ich produkcję kontrolujemy od nasionka, przez zbiory aż po produkt gotowy. Starannie wyselekcjonowane surowce dokładnie myjemy, delikatne suszymy i pakujemy. Wszystko po to, by oddać świeżość i smak płynący z natury. Fit & Easy - polubisz za wartość.
Sałatka z wędzonym łososiem i jajkami
Składniki:
opakowanie mixu sałat Weekend Fit & Easy
120 g wędzonego łososia
2 jaja
2 łyżki kaparów
Sos:
5 łyżek jogurtu
1 łyżka posiekanego koperku
sól
Jajka gotujemy w osolonej wodzie 6 min. Studzimy, obieramy, kroimy na ćwiartki. Mieszankę sałat przekładamy na talerz, układamy jajka, łososia, posypujemy kaparami. Składniki sosu dokładnie mieszamy, polewamy nim sałatkę.
Porcje: 2
Czas: 15 minut
Mix sałat
Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: endywia escarola, endywia frisee, cykoria radicchio, roszponka
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 7
Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania: Gotowe do spożycia
Wymiar liczbowy: 150
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w UE
gotowy do spożycia, już umyty
endywia escarola, endywia frisee, cykoria radicchio, roszponka
z tradycyjnych upraw polowych
100% naturalnych składników
Rozmiar opakowania: 150
Jednostka (tekst opisowy): g