Gellwe Żelatyna 50 g

Nowy produkt

4,99 zł

5900552000365

szt.

Sposób przygotowania:
1. Wlej do naczynia 0,5 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru.
2. Wsyp 2-3 łyżeczki żelatyny (ok. 10 g).
3. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia (nie gotuj!).
Ostudzoną galaretę wstaw do lodówki do stężenia.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi.
Gellwe - naturalnie pyszne
Pomysł na: galaretki z kurczakiem
Przygotuj:
Żelatynę Gellwe 50 g (na 2,5 litra płynu), 4 średnie udka i jedną pierś z kurczaka, 3 średnie marchewki, ćwiartkę selera, małą pietruszkę, 3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, 4 ziarenka pieprzu, 2 ząbki czosnku, natkę pietruszki, pieprz, sól i puszkę kukurydzy lub groszku

Sposób przygotowania:
Umyj kurczaka i zalej go zimną wodą 3-3,5 l, zagotuj. Dodaj warzywa oraz pozostałe przyprawy. Całość gotuj pod przykryciem na małym ogniu, przez ok. 2 godz., do miękkości mięsa, następnie wyjmij kurczaka, obierz ze skóry i pokrój w kostkę lub rozdrobnij. Wywar przecedź, odlej 2,5 l, dodaj do niego Żelatynę Gellwe 50 g i dokładnie wymieszaj. W salaterkach ułóż pokrojoną marchewkę, dodaj kukurydzę lub groszek i natkę pietruszki. Ułóż kurczaka, zalej go przestudzonym wywarem, odstaw do ostygnięcia, następnie wstaw do lodówki. Jeśli zostanie wywar, można go zamrozić.
Żelatyna spożywcza wieprzowa.
Może zawierać soję, mleko i zboża zawierające gluten.
Jednostka miaryszt.
Może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko, soja
Wymiar liczbowy: 50
Tekst dowolny o pochodzeniu: Żelatyna pochodzi z obszaru Unii Europejskiej.
do mięs, ryb, warzyw i deserów
duuuże opakowanie na 2,5 l płynu
klarowna
Rozmiar opakowania: 50
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: FOODCARE SP. Z O.O.

FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów

Ostatnio oglądane