FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Gniocchi ze szpinakiem
Przygotowanie 30 min
Gotowanie 8 min
Porcje 4
Składniki:
1 kg ziemniaków ugotowanych ze skórą
100 g szpinaku
4 łyżki masła
2 jaja
250 g mąki
3 łyżeczki czosnku granulowanego Kamis
sól, pieprz do smaku
3 łyżki tartego parmezanu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1. Ziemniaki obierz. przeciśnij przez praskę.
2. Szpinak podsmaż na 1 łyżce masła. dokładnie odciśnij i zmiksuj z jajami.
3. Do ziemniaków dodaj mąkę. jaja ze szpinakiem, czosnek, dopraw pieprzem. delikatnie wymieszaj.
4. Ciasto podziel na kawałki, na stolnicy formuj z nich cienkie wałki, pokrój je na 2-centymetrowe kawałki, lep owalne gniocchi, lekko spłaszcz widelcem.
5. Gotuj w osolonej wodzie ok. 6 min.
6. Odcedź, smaż partiami przez ok. 2 min na rozgrzanym maśle z dodatkiem parmezanu i natki pietruszki.
Czosnek granulowany.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zapakowano w Polsce