Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zbierana ręcznie, aby zachować jak najwięcej naturalnego smaku i aromatu.
Cynamonowe żeberka z miodem
Przygotowanie 15 min + czas marynowania
Gotowanie 60 min
Porcje 4
Składniki:
1,5 kg żeberek wieprzowych
75 ml sosu sojowego
1 ostra papryczka drobno pokrojona, bez pestek
3 ząbki czosnku drobno posiekane
3 łyżki oleju
3 łyżki miodu
½ łyżeczka imbiru Kamis
2 laski cynamonu Kamis
1. Żeberka pokrój na kawałki.
2. Do sosu sojowego dodaj papryczkę, czosnek, olej, miód, imbir, wymieszaj dodaj laski cynamonu.
3. Żeberka zalej marynatą i wstaw do lodówki na min. 3 godz.
4. Żeberka wraz z marynatą przełóż do rękawa do pieczenia, szczelnie zawiąż.
5. Piecz przez 1 godz. w temp. 200 °C. 10 min. przed upieczeniem rozetnij folię.
Cynamon kora.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.