Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie
www.kamis.pl
Zbierane ręcznie, by zachować jak najwięcej naturalnego smaku oraz kształtu
Zupa Pho z wołowiną
Przygotowanie 30 min.
Gotowanie 35 min.
Porcje 6
Składniki:
2 cebule przekrojone na pół
50 g pokrojonego imbiru
6 ząbków czosnku
2 L bulionu wołowego
3 gwiazdki Anyżu Kamis
1 Kora Cynamonu Kamis
3 Goździki Kamis
3 łyżki sosu rybnego
200 g steka
sól, pieprz do smaku
Do podania:
200 g makaronu ryżowego
200 g tofu pokrojonego w kostkę
po 2 łyżki posiekanego szczypiorku i kolendry
150 g kiełków fasoli mung
½ pokrojonej ostrej papryczki
1 limonka pokrojona w cząstki
Sposób przygotowania:
1. Cebulę, imbir, czosnek opal palnikiem lub zapiecz na brązowy kolor w piekarniku. Następnie przełóż do garnka i zalej bulionem.
2. Dodaj anyż, cynamon, goździki i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 30 min. w połowie dodaj sos rybny, na koniec dopraw solą i pieprzem.
3. W miskach/talerzach ułóż ugotowany makaron oraz pozostałe dodatki.
4. Wołowinę pokrój w bardzo cienkie plastry, ułóż w drugim garnku i zalej bardzo gorącym, przecedzonym wywarem.
5. Po 2 min. rozlej do misek, podawaj z cząstką limonki.
Anyż gwiazdki.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.