Przechowywać w suchym miejscu.
Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com
Na 2 porcje:
2 łyżki octu balsamicznego,
4 łyżki oliwy z oliwek,
4 łyżki wody,
2 łyżeczki şosu greckiego Kotányi,
1 opakowanie fety,
1 ogórek,
1 żółta papryka,
10 sztuk pomidorków koktajlowych,
1/2 czerwonej cebuli,
25 g rukoli,
10 oliwek
Przygotowanie:
1. Wymieszaj sos sałatkowy grecki Kotányi z octem, olejem i wodą, odstaw na 5 minut.
2. Fetę, ogórka i paprykę pokrój w kostkę. Pomidory przekrój na pół, cebulę obierz i przekrój na pół, następnie w paski.
3. Przed podaniem wymieszaj wszystkie składniki z przygotowanym dressingiem.
Sos sałatkowy grecki, mieszanka przyprawowa.
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę. dekstroza
cukier
sól kuchenna jodowana (sól kuchenna, jodek potasu)
cebula
skrobia kukurydziana
czosnek
pietruszka
bazylia
olej rzepakowy
kurkuma
korzeń lubczyku
szczypiorek
koperek
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, gorczyca, sezam, soja
Barwniki: Nie zawiera
Wzmacniacze smaku: Nie zawiera
konserwanty: Nie zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g: |
---|
Wartość energetyczna | 1376 kJ/325 kcal |
Tłuszcz | 1,3 g |
w tym kwasy tł. nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 74 g |
w tym cukry | 62 g |
Białko | 2,7 g |
Sól | 16,6 g |
Wymiar liczbowy: 20
duża porcja
naturalny smak
bez wzmacniaczy smaku
bez konserwantów
bez barwników
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 6 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie na 6 porcji
Producent: KOTÁNYI Polonia Sp. z o.o.
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com