Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej i chronić przed światłem słonecznym.
Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Chili con Carne z dwoma rodzajami fasoli
Dla 4 osób:
400 g wołowiny, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki przyprawy do Chili con Carne Kotányi, po 2 garści gotowanej białej fasoli, czerwonej fasoli oraz kukurydzy, sól, pieprz, woda.
Przygotowanie:
Pokrój wołowinę na małe kawałki, dopraw solą i pieprzem.
Usmaż pokrojoną cebulę na złoty kolor. Dodaj mięso i drobno posiekany czosnek, krótko podsmaż. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym i przyprawą do Chili con Carne, dodaj trochę wody.
Gotuj przez 40 min. Dodaj fasolę i słodką kukurydzę, gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Chili con Carne dopraw do smaku i podawaj z białym chlebem.
Przyprawa do Chili con Carne, mieszanka przyprawowa
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Producent: KOTÁNYI Polonia Sp. z o.o.
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com