Przechowywać w suchym miejscu.
Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Pieczeń rzymska
Dla 4 osób:
800 g mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego), 1 opakowanie przyprawy do Mięsa Mielonego Kotányi, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka pietruszki, 2 łyżki oleju roślinnego, 2 jajka, 2 bułki namoczone i wyciśnięte, 1 łyżeczka musztardy.
Przygotowanie:
Podsmaż na oleju drobno posiekaną cebulę i czosnek, pozostaw do ostygnięcia.
Wymieszaj podsmażone składniki z mięsem, dodaj pozostałe i dokładnie wymieszaj całość. Dopraw do smaku.
Uformuj kształt pieczeni i posmaruj ją olejem. Piecz w foremce wysmarowanej tłuszczem i bułką tartą, w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 50 min.
Podawaj z puree ziemniaczanym.
Przyprawa do mięsa mielonego, mieszanka przyprawowa.
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza).
Producent: KOTÁNYI Polonia Sp. z o.o.
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com