Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Quinoa
Informacja dla alergików: produkt może zawierać 
gluten (
jęczmień, owies, pszenica, żyto, pszenica orkisz), nasiona 
sezamu.
 Składniki: biała quinoa (komosa ryżowa)
Może zawierać: jęczmień, zboża zawierające gluten, owies, żyto, sezam, pszenica
 | w 100 g | 
|---|
| Wartość energetyczna | 1563 kJ / 371 kcal | 
| Tłuszcz | 7 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g | 
| Węglowodany | 58 g | 
| w tym cukry | 4,1 g | 
| Błonnik | 10 g | 
| Białko | 14 g | 
| Sól | <0,01 g | 
 Wymiar liczbowy: 150
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Peru
Rozmiar opakowania: 150
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować: Wypłukaną komosę umieszczamy w naczyniu, zalewamy wodą w proporcji 2 części wody na 1 część nasion, doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok. 15 min, aż quinoa wchłonie całą wodę. Ziarenka powinny stać się przezroczyste. Od temperatury otoczenia
 Producent: Melvit S.A.
 MELVIT S.A.
 02-390 Warszawa
 ul. Grójecka 194/91
 www.melvit.pl