Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Quinoa
Informacja dla alergików: produkt może zawierać
gluten (
jęczmień, owies, pszenica, żyto, pszenica orkisz), nasiona
sezamu.
Składniki: biała quinoa (komosa ryżowa)
Może zawierać: jęczmień, zboża zawierające gluten, owies, żyto, sezam, pszenica
| w 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 1563 kJ / 371 kcal |
Tłuszcz | 7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 58 g |
w tym cukry | 4,1 g |
Błonnik | 10 g |
Białko | 14 g |
Sól | <0,01 g |
Wymiar liczbowy: 150
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Peru
Rozmiar opakowania: 150
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować: Wypłukaną komosę umieszczamy w naczyniu, zalewamy wodą w proporcji 2 części wody na 1 część nasion, doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok. 15 min, aż quinoa wchłonie całą wodę. Ziarenka powinny stać się przezroczyste. Od temperatury otoczenia
Producent: Melvit S.A.
MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel./+48 29/ 760 98 50
fax/+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.pl