Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chili con carne
Składniki: 2 cebule, 2 papryki, 2 ząbki czosnku, 2 saszetki kaszy jaglanej Melvit, 1 puszka krojonych pomidorów, 1 szklanka czerwonej fasoli Melvit, 1 szklanka bulionu, 1/2 puszki kukurydzy, ok. 250 g mielonej wołowiny, sos sojowy, chili, słodka papryka, oregano, kmin rzymski mielony
Opis przygotowania: Gotujemy kaszę jaglana i czerwoną fasolę według przepisów na opakowaniach. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni wraz z przeciśniętym czosnkiem, następnie dodajemy mięso mielone i podsmażamy. Dodajemy przyprawy oraz pomidory z puszki i bulion, dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Dodajemy fasolę, kukurydzę i kaszę jaglaną, mieszamy. Smacznego!
Kasza jaglana premium
Informacja dla alergików: produkt może zawierać
gluten pochodzących ze zbóż.