Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kasza bulgur z vermicelli
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone
pogrubioną czcionką.
70% bulgur z pszenicy durum
30% makaron vermicelli z pszenicy durum
Zawiera: pszenica
| Wartość odżywcza suchego produktu w 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 1253 kJ / 296 kcal |
Tłuszcz | 1,8 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 53 g |
- w tym cukry | 0,8 g |
Błonnik | 8 g |
Białko | 13 g |
Sól | 0,1 g |
Wymiar liczbowy: 400
Cechy: czas gotowania 15 min
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: 1. Zagotować 1 litr wody. Do gotującej się wody wsypać szklankę bulguru z vermicelli. Posolić do smaku. 2. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu około 15 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu odsączyć. Od temperatury otoczenia
Producent: Melvit S.A.
MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel./+48 29/ 760 98 50
fax/+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.pl