Makaron orkiszowy produkowany jest z najwyższej jakości mąki orkiszowej. Korzystnie wpływa na układ krążenia, a także poprawia funkcjonowanie układu pokarmowego. Jest to źródło błonnika, żelaza, wapnia, cynku i potasu oraz witamin z grupy B i PP. Doskonały do zup i potraw smażonych, zarówno mięsnych jak i warzywnych.
Jednostka miary | szt |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Wartość energetyczna kcal: 347 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1469 kJ
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 2,5 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Zawartość węglowodanów: 61,1 g
Cukry: 4,2 g
Zawartość błonnika: 7,4 g
Zawartość białek: 16,4 g
Zawartość soli: 0,008 g
Wprowadziłem wartości odżywcze: Wszystkie prawnie wymagane wartości odżywcze zostały zadeklarowane
Typ: Bezjajeczny, Orkiszowy
Rodzaj: Wstążki
Składniki: Mąka z PSZENICY orkiszowej, woda. Produkt może zawierać JAJA
Dla diabetyków: Nie
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Temperatura przechowywania min - max: 0 - 30 °C
Okres przydatności do spożycia: 730 dni (dzień)
Zawartość netto: 400 g
Oświadczenie o poprawności danych: Produkt nie posiada oświadczeń żywieniowych
Producent: Goliard Sp. z o.o.
Goliard Sp. z o.o.Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane