Melvit Fasola biała drobna 400 g

Nowy produkt

8,99 zł

5906827001402

szt

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis: Fasola w sosie pomidorowym

Składniki: 40 dag białej fasoli drobnej Melvit, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 5 dag boczku wędzonego, 15 dag cienkiej kiełbasy, sól, pieprz, ziele angielskie, 1 liść laurowy, 3 ziarenka pieprzu ziarnistego, 10 dag koncentratu pomidorowego, zioła prowansalskie, 1-2 łyżki oleju.

Opis przygotowania: Fasolę należy opłukać i zalać zimną wodą i pozostawić na noc do nasiąknięcia. Następnego dnia fasolę przełożyć do dużego garnka i zagotować razem z pozostałą wodą. Dolać ok 1-1½ szkl. wody i gotować. Do gotującej fasoli dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, sól i zwykły pieprz. Gotować fasolę do miękkości. Cebulę należy pokroić w kostkę, boczek i kiełbasę także, następnie razem zesmażyć na oleju, na końcu dodać czosnek pokrojony w paseczki. Gdy fasola jest miękka należy dodać do niej usmażoną cebulę, boczek i kiełbasę. Wszystko razem wymieszać, dodać koncentrat pomidorowy, zioła i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować jeszcze razem ok. 20 minut. Smacznego!
Fasola biała drobna
Informacja dla alergików: produkt może zawierać gluten, sezam, orzechy.
Jednostka miaryszt
Składniki: fasola biała drobna
Może zawierać: zboża zawierające gluten, orzechy, sezam
Wartość odżywcza suchego produktu w 100 g
Wartość energetyczna1290 kJ / 306 kcal
Tłuszcz0,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g
Węglowodany45 g
- w tym cukry3 g
Błonnik19 g
Białko20 g
Sól0,01 g

Wymiar liczbowy: 400
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować: 1. Przed ugotowaniem moczyć fasolę w chłodnej wodzie przez około 12 godzin (na 100 g fasoli około 0,5 l wody). 2. Po namoczeniu gotować pod przykryciem 2 godziny. Od temperatury otoczenia

Producent: Melvit S.A.

MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel./+48 29/ 760 98 50
fax/+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.pl

Ostatnio oglądane