Richtig Śląskie Nudle Makaron 4 jajeczny z kurkumą 250 g

Nowy produkt

4,49 zł

5902131000124

szt

Porcja 70 g suchego wyrobu dostarcza: energia 1128 kJ 266 kcal 13%, tłuszcz 1.7 g 2%, kwasy tłuszczowe nasycone 0.63 g 3%, cukry 1.89 g 2%, sól 0.04 g 1% GDA*

*GDA - Wskazane dzienne spożycie dla osoby dorosłej
Makaron 4 jajeczny z kurkumą
Jednostka miaryszt
mąka pszenna makaronowa (zawiera gluten)
semolina (mąka pszenna)
4 świeże jaja / 1 kg (17,0%)
woda
przyprawa kurkuma
Zawiera: zboża zawierające gluten, jaja, pszenica
W 100 g produktuw porcji 70 g% GDA* w porcji
Wartość energetyczna/1611 kJ/1128 kJ/13%
Wartość kaloryczna380 kcal226 kcal13%
Tłuszcz2.4 g1.7 g2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0.9 g0.63 g3%
Węglowodany77.5 g54.25 g21%
w tym cukry2.7 g1.89 g2%
Białko12.8 g8.96 g18%
Sól0.06 g0.04 g1%
Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu
*GDA - Wskazane dzienne spożycie dla osoby dorosłej
% wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej
Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników

Wymiar liczbowy: 250
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski
pieroński szlagier
warzyć 6 minut
z dodatkiem przyprawy kurkumy
4 świeże jaja w kilogramie
Produkt polski
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Makaron wrzucić do wrzącej, osolonej wody, przemieszać i gotować na małym ogniu 6-8 minut. Od temperatury otoczenia

Producent: Wytwórnia Makaronu Z. Kawalec, M. Czyż Sp. J.

Wytwórnia Makaronu Z. Kawalec, M. Czyż Sp. J.
ul. Nad Białką 17
43-502 Czechowice-Dziedzice
tel./fax +48 32 215 60 30
tel. 502 302 317
www.cdk.net.pl
e-mail: biuro@cdk.net.pl

Ostatnio oglądane