Goliard Kluski z jaj kury zielononóżki 250g

Nowy produkt

4,79 zł

5900252000092

szt

Makaron z jaj kury zielononóżki. Kura zielononóżka kuropatwiana jest polską rodzimą rasą przystosowaną do chowu w warunkach naturalnych. Jednym z podstawowych walorów jaj zielononóżek jest obniżona zawartość cholesterolu w porównaniu do jaj innych ras.Naturalne jajo od tych kur to najlepsze źródło aminokwasów, wielonasyconych kwasów tłuszczowych, witamin i związków mineralnych.

Jednostka miaryszt

Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g

Wielkość porcji: 250 g

Wartość energetyczna kcal: 147 kcal

Wartość energetyczna kJ: 622 kJ

Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,2 g

Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g

Zawartość węglowodanów: 28 g

Cukry: 0,7 g

Zawartość błonnika: 1,6 g

Zawartość białek: 6 g

Zawartość soli: 0,02 g

Wprowadziłem wartości odżywcze: Wszystkie prawnie wymagane wartości odżywcze zostały zadeklarowane

Typ: Jajeczny, Pszenny, Z semoliny (durum)

Rodzaj: Wstążki

Składniki: maka z PSZENICY zwyczajnej, Semolina - maka z PSZENICY durum, pasteryzowana masa JAJOWA 16,6% (odpowiada proporcji 4 jaj na 1 kg maki), kurkuma-przyprawa.

Dla diabetyków: Nie

Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska

Temperatura przechowywania min - max: 0 - 30 °C

Okres przydatności do spożycia: 540 dni (dzień)

Zawartość netto: 250 g

Oświadczenie o poprawności danych: Produkt nie posiada oświadczeń żywieniowych

Producent: Goliard Sp. z o.o.

Goliard Sp. z o.o.
42-290 Łojki k/Częstochowy,
ul. Długa 6
tel. +48 34 327 12 29
www.goliard.pl

Ostatnio oglądane