Makaron z jaj kury zielononóżki. Kura zielononóżka kuropatwiana jest polską rodzimą rasą przystosowaną do chowu w warunkach naturalnych. Jednym z podstawowych walorów jaj zielononóżek jest obniżona zawartość cholesterolu w porównaniu do jaj innych ras.Naturalne jajo od tych kur to najlepsze źródło aminokwasów, wielonasyconych kwasów tłuszczowych, witamin i związków mineralnych.
Jednostka miary | szt |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 250 g
Wartość energetyczna kcal: 147 kcal
Wartość energetyczna kJ: 622 kJ
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,2 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Zawartość węglowodanów: 28 g
Cukry: 0,7 g
Zawartość błonnika: 1,6 g
Zawartość białek: 6 g
Zawartość soli: 0,02 g
Wprowadziłem wartości odżywcze: Wszystkie prawnie wymagane wartości odżywcze zostały zadeklarowane
Typ: Jajeczny, Pszenny, Z semoliny (durum)
Rodzaj: Wstążki
Składniki: maka z PSZENICY zwyczajnej, Semolina - maka z PSZENICY durum, pasteryzowana masa JAJOWA 16,6% (odpowiada proporcji 4 jaj na 1 kg maki), kurkuma-przyprawa.
Dla diabetyków: Nie
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Temperatura przechowywania min - max: 0 - 30 °C
Okres przydatności do spożycia: 540 dni (dzień)
Zawartość netto: 250 g
Oświadczenie o poprawności danych: Produkt nie posiada oświadczeń żywieniowych
Producent: Goliard Sp. z o.o.
Goliard Sp. z o.o.Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane