Sonko Ryż parboiled 400 g (4 x 100 g)

Nowy produkt

4,99 zł

5902180040102

szt

4 x 100 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Najlepiej spożyć przed: data, numer partii, kraj pochodzenia - podane na spodzie opakowania.
Ryż parboiled to ryż biały poddany specjalnemu procesowi działania pary wodnej. Parbolizacja powoduje przenikanie składników odżywczych z okrywy ziarna do jego wnętrza. Ziarna nigdy się nie kleją. Ryż parboiled posiada niską zawartość tłuszczu i cukrów.
Nr 1 w Polsce*
Na ryżu znamy się najlepiej!

*Sonko Sp. z o.o. za NielsenIQ, Panek Handlu Detalicznego, Cała Polska (Food), Sprzedaż wartościowa w PLN, wolumenowa w kg oraz ilościowa w sztukach w okresie 9 tydzień 2011 - 8 tydzień 2023 w kategorii: Ryż (z wyłączeniem produktów własnych sieci detalicznych)

Spróbuj również:
Sonko Ryż naturalny
Sonko Ryż biały
Sonko Ryż amerykański
Ryż parboiled.
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu. Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli
Kraj pochodzenia: Grecja - GR, Tajlandia - TH, Włochy - IT, Paragwaj - PY, Urugwaj - UY, Mjanma MM
Jednostka miaryszt
Składniki: ryż biały - preparowany termicznie (parboiled)
Wartość odżywcza na 100 gWartość odżywcza na porcję¹
Wartość energetyczna1523 kJ762 kJ
Wartość energetyczna359 kcal180 kcal
Tłuszcz, w tym:1,0 g<0,5 g
- kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g<0,1 g
Węglowodany, w tym:79,0 g39,5 g
- cukry<0,5 g<0,5 g
Błonnik1,3 g0,7 g
Białko7,8 g3,9 g
Sól<0,01 g<0,01 g
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
¹ porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
naturalnie bezglutenowy
idealny do dań wege
czas gotowania 13 min
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 8 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
Gotować w woreczku: Ilość wody w garnku dobrać tak, by woreczek był cały zanurzony. Wodę zagotować. Woreczek włożyć do wrzątku. Wodę można lekko posolić. Gotować pod przykryciem około 13 minut. W zależności od preferowanej konsystencji ryżu czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Wyjąć woreczek, przepłukać w zimnej wodzie, odsączyć, rozerwać woreczek wzdłuż drobnej perforacji i wysypać ryż na talerz. Od temperatury otoczenia

Producent: Sonko Sp. z o.o.

Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Polska

Do zobaczenia na:
www.sonko.pl
Facebook: /sonkodbajosiebie
Instagram: /sonkodbajosiebie