Sonko Kasza gryczana prażona 400 g (4 x 100 g)

Nowy produkt

6,49 zł

5902180060100

szt

4 x 100 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
- Wysoka zawartość magnezu i cynku
- Źródło potasu i żelaza

Kasza gryczana prażona to ziarna gryki poddane procesowi prażenia, sortowania i obłuszczania. Posiada niską zawartość cukrów. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego, magnezu oraz cynku. Jest źródłem białka, potasu i żelaza. Kasza gryczana prażona ma charakterystyczny i wyrazisty smak.
Spróbuj również:
Sonko Kasza jęczmienna
Sonko Kasza pęczak
Sonko Kasza perłowa
Kasza gryczana prażona.
Możliwa obecność zbóż zawierających gluten.
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji kaszy. Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = 125 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli
Jednostka miaryszt
Składniki: kasza gryczana prażona
Może zawierać: zboża zawierające gluten
Wartość odżywcza na 100 gWartość odżywcza na porcję¹
Wartość energetyczna1494 kJ799 kJ
Wartość energetyczna353 kcal189 kcal
Tłuszcz, w tym:3,2 g1,6 g
- kwasy tłuszczowe nasycone0,6 g0,3 g
Węglowodany, w tym:65,1 g35,6 g
cukry1,1 g0,6 g
Błonnik7,3 g3,7 g
Białko12,4 g6,2 g
Sól<0,01 g<0,01 g
Potas521 mg (26 %²)260 mg
Magnez263 mg (70 %²)132 mg
Żelazo3,1 mg (22 %²)1,6 mg
Cynk3,4 mg (34 %²)1,7 mg
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji kaszy.
¹ porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = 125 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli
² % dziennej referencyjnej wartości spożycia

Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Polska - PL, Litwa - LT
wysoka zawartość błonnika
naturalne źródło minerałów
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 8 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji kaszy.
Gotować we wrzątku: Ilość wody w garnku dobrać tak, by woreczek był cały zanurzony. Wodę zagotować. Woreczek włożyć do wrzątku. Wodę można lekko posolić. Gotować pod przykryciem około 15 minut. W zależności od preferowanej konsystencji kaszy czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Wyjąć woreczek, przepłukać w zimnej wodzie, odsączyć, rozerwać woreczek wzdłuż drobnej perforacji i wysypać kaszę na talerz. Od temperatury otoczenia

Producent: Sonko Sp. z o.o.

Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Poland

Do zobaczenia na:
www.sonko.pl
Facebook: /sonkodbajosiebie
Instagram: /sonkodbajosiebie