Sposób przygotowania:
Kaszę kuskus wsyp do salaterki, zalej wrzącą, osoloną wodą lub mlekiem ok. 1 cm nad powierzchnię kaszy. Po ok. 5 minutach kasza jest gotowa do spożycia.
Przechowywać w suchym miejscu.
Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl
Kasza kuskus jest tradycyjnym składnikiem kuchni afrykańskiej i arabskiej. Wytwarzana jest z grysiku pszennego w procesie obłuskiwania i obróbki termicznej. Jest naturalnym źródłem błonnika, witaminy A i niacyny.
Kasza kuskus doskonale komponuje się z bakaliami, owocami, warzywami, drobiem i wędzoną rybą. Może być podstawą sałatek, dodatkiem do mięs lub wypieków.
Kuchnia Sante
Tabouleh - sałatka z kaszki kuskus
Składniki:
250 g Kaszy kuskus Sante, 90 ml oliwy z oliwek, sok i skórka z cytryny, 3 posiekane ząbki czosnku, 4 pomidory, 1 świeży ogórek, 1 słodka papryka, 1 cebula, sól, pieprz, mięta.
Sposób przygotowania:
Odmierzoną porcję kaszy kuskus zalej wrzącą, osoloną wodą, odczekaj 5 minut. Oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek i miętę dodaj do kaszy. Dokładnie wymieszaj, dodaj pokrojone, obrane ze skórki pomidory, ogórek, paprykę i cebulę. Dopraw do smaku. Sałatkę możesz ozdobić liśćmi sałaty, oliwkami i plasterkami cytryny.
Kaszę kuskus proponujemy podawać z kotletami sojowymi Sante.
Kasza kuskus.
Produkt zawiera gluten.
Produkt może zawierać soję oraz mleko.