Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gołąbki z kaszą gryczaną
Składniki: 1 główka białej kapusty, 1 szklanka kaszy gryczanej Melvit, 30 dag sera tofu, 2 cebule, 2 łyżki oleju słonecznikowego, majeranek, tymianek, pieprz i sól.
Opis przygotowania: Kaszę gryczaną ugotować na lekko osolonej wodzie, ok. 10 min. Z kapusty wykroić głąb i w całości gotować ją 15 minut. Tofu przesmażyć na patelni z cebulką, połączyć z uprzednio ugotowaną kaszą, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Nakładać farsz na liście kapusty, zawijać i układać gołąbki w dużym naczyniu do zapiekania. Polać bulionem z warzyw, dodać łyżkę oleju i zapiekać ok. 30 minut. Smacznego!
Kasza gryczana prażona
Informacja dla alergików: produkt może zawierać gluten pochodzący ze zbóż.