Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Pszenica durum to wyselekcjonowany gatunek zboża, z którego powstaje semolina - mąka do wyrobu wysokiej jakości makaronów.
Makarony otrzymane z semoliny dłużej pozostają jędrne, sprężyste i lekko twarde.
Najlepiej podawać al dente.
Makaron razowy z semoliny z pszenicy durum.
Może zawierać jaja i soję.
Składniki: semolina - mąka razowa z pszenicy durum
Może zawierać: jaja, soja
Zawiera: pszenica
| Wartość odżywcza w 100 g produktu po ugotowaniu |
---|
Wartość energetyczna | 732 kJ/173 kcal |
Tłuszcz | 1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 33 g |
w tym cukry | 0,8 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 6 g |
Sól | 0,01 g |
Wymiar liczbowy: 500
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Dodaj makaron do wrzącej, osolonej wody (6 g soli na 1 litr wody na każde 100 g makaronu). Gotować przez 8-9 minut, od czasu do czasu mieszając. Odcedzić i podawać zgodnie z życzeniem. Od temperatury otoczenia
Producent: Goliard Sp. z o.o.
Goliard Sp. z o.o.
42-290 Łojki k/Częstochowy,
ul. Długa 6
tel. +48 34 327 12 29
www.goliard.pl