Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Makaron nitka - 5 jajeczny
mąka z pszenicy zwyczajnej
semolina - mąka z pszenicy durum
pasteryzowana masa jajowa 20% (odpowiada proporcji 5 jaj na 1 kg mąki)
kurkuma - przyprawa
Zawiera: jaja, pszenica
| w 100 g produktu po ugotowaniu |
---|
Wartość energetyczna | 480 kJ/113 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 21 g |
w tym cukry | 0,7 g |
Błonnik | 1,7 g |
Białko | 4 g |
Sól | 0,01 g |
Wymiar liczbowy: 250
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
wielokrotnie wałkowane
Medal Europejski edycja 2002
Dobra Marka 2013
Złoty Laur Konsumenta 2009
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Makaron wsypać do wrzącej, osolonej wcześniej wody (1 litr wody na 100 g makaronu), gotować, od czasu do czasu mieszając. Po upływie około 3-5 minut ugotowany i odcedzony makaron gotowy jest do podania. Od temperatury otoczenia
Producent: Goliard Sp. z o.o.
Goliard Sp. z o.o.
42-290 Łojki k/Częstochowy,
ul. Długa 6
tel. +48 34 327 12 29
www.goliard.pl