Przechowywać w miejscu suchym, przewiewnym i zacienionym.
Dobry wybór!
Wybrałaś Makarony Polskie, a my każdego dnia dokładamy starań, aby to zawsze był dobry wybór. Ulepszona receptura sprawia, że makaron po ugotowaniu wybornie smakuje, zachowuje apetyczny kolor, jest elastyczny i nie skleja się.
Makarony Polskie sprawdzają się w każdej Twojej potrawie. A co najważniejsze - to Ty decydujesz, jak je ugotujesz - klasycznie czy al dente.
Makarony Polskie powstają dla Ciebie na pięknym Podkarpaciu.
Wspieraj polskie produkty!
Makaron świderki.
Produkt może zawierać
jaja.
Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.
mąka z pszenicy twardej (Triticum durum)
mąka pszenna
Może zawierać: jaja
Zawiera: pszenica
| Wartość odżywcza produktu przed ugotowaniem: W 100 g (1 porcji) produktu | % RWS* w porcji 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 1516 kJ/358 kcal | 18 % |
Tłuszcz | 1,4 g | 2 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 2 % |
Węglowodany | 73 g | 28 % |
w tym cukry | 5,2 g | 6 % |
Białko | 12 g | 23 % |
Sól | <0,01 g | <1 % |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). | | |
Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu. | | |
Wymiar liczbowy: 400
Cechy: zawsze w domu!
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.
Gotować we wrzątku: Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować 5-7 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić, spłukać wodą i podawać. Od temperatury otoczenia
Producent: Makarony Polskie SA
Makarony Polskie SA
ul. Podkarpacka 15a
35-082 Rzeszów
www.novellefood.pl
Polubisz nas na Facebook: facebook.com/novellefood