Richtig Śląskie Nudle Makaron 24 jajeczny z jaj przepiórczych z kurkumą 250 g

Nowy produkt

6,65 zł

5902131000216

szt

Porcja 70 g suchego wyrobu dostarcza: energia 1156 kJ 273 kcal 14%, tłuszcz 2.72 g 4%, kwasy tłuszczowe nasycone 0.91 g 5%, cukry 2.34 g 3%, sól 0.04 g 1% GDA*

*GDA - Wskazane dzienne spożycie dla osoby dorosłej
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Makaron 24 jajeczny z kurkumą
Jednostka miaryszt
mąka pszenna makaronowa (zawiera gluten)
semolina (mąka pszenna)
24 świeże jaja przepiórcze / 1 kg (28%)
woda
przyprawa kurkuma
Zawiera: zboża zawierające gluten, jaja, pszenica
W 100 g produktuw porcji 70 g% GDA* w porcji
Wartość energetyczna/1652 kJ/1156 kJ/14%
Wartość kaloryczna390 kcal273 kcal14%
Tłuszcz3,88 g2.72 g4%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,3 g0.91 g5%
Węglowodany77,3 g54,1 g21%
w tym cukry3,34 g2,34 g3%
Białko13,19 g9,23 g18%
Sól0,06 g0.04 g1%
Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu
*GDA - Wskazane dzienne spożycie dla osoby dorosłej
% wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej
Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników

Wymiar liczbowy: 250
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt polski
pieroński szlagier
warzyć 10 minut
z dodatkiem przyprawy kurkumy
24 świeżych jaj w kilogramie
Produkt polski
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Makaron wrzucić do wrzącej, osolonej wody, przemieszać i gotować na małym ogniu 10-12 minut. Od temperatury otoczenia

Producent: Wytwórnia Makaronu Z. Kawalec, M. Czyż Sp. J.

Wytwórnia Makaronu Z. Kawalec, M. Czyż Sp. J.
ul. Nad Białką 17
43-502 Czechowice-Dziedzice
tel./fax +48 32 215 60 30
tel. 502 302 317
www.cdk.net.pl
e-mail: biuro@cdk.net.pl

Ostatnio oglądane