Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 24 h.
Szprot w sosie pomidorowym. Konserwa rybna sterylizowana.
Produkt może zawierać:
gorczycę, soję, jaja, mleko.
szproty odgłowione (Sprattus sprattus)* 62%
sos pomidorowy 38% (woda, koncentrat pomidorowy 30%, cukier, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, sól, cebula suszona, seler suszony, pietruszka suszona, ekstrakt pieprzu, aromaty, cynamon mielony)
*Złowione w morzu, obszar połowu: Morze Bałtyckie (FAO 27. IIId), kategoria narzędzia połowowego: włoki
Zawiera: seler, ryba, pszenica
Może zawierać: jaja, mleko, gorczyca, soja
| w 100 g produktu: | % RWS* w 100 g produktu (porcja): |
---|
Wartość energetyczna | 653 kJ/ 156 kcal | 8% |
Tłuszcz | 9,4 g | 13% |
w tym kwasy nasycone | 2,3 g | 12% |
Węglowodany | 5,3 g | 2% |
w tym cukry | 5,3 g | 6% |
Białko | 12 g | 25% |
Sól | 1,0 g | 17% |
Witamina B12 | 3,8 µg | 152% |
Kwasy tłuszczowe Omega 3: | 2,4 g/100 g | |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). | | |
Opakowanie zawiera 1,7 porcji produktu. | | |
Wymiar liczbowy: 170
Metoda połowu ryb: kategoria narzędzia połowowego: włoki.
Tekst dowolny o pochodzeniu: Złowione w morzu, obszar połowu: Morze Bałtyckie (FAO 27. IIId)
62% ryby
wysoka zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3
źródło witaminy B12
Rozmiar opakowania: 170
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 1.7 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera 1,7 porcji produktu.
Producent: SEKO S.A.
SEKO S.A.
ul. Zakładowa 3,
89-620 Chojnice,
Polska
tel. +48 52 510 81 40,
fax +48 52 396 73 51
www.sekosa.pl