Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed ciepłem.
Czekolada Mleczna Z Mleka Alpejskiego.
Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach
e 100 g
Masa kakaowa w czekoladzie mlecznej z mleka alpejskiego minimum 33 %.
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, odtłuszczone MLEKO w proszku, serwatka w proszku (z MLEKA), tłuszcz MLECZNY, emulgator (lecytyny SOJOWE), pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH, aromat. Masa kakaowa min. 33 %.MOŻE ZAWIERAĆ INNE ORZECHY ORAZ PSZENICĘ
Może zawierać: migdały, orzechy brazylijskie, orzechy nerkowca, zboża zawierające gluten, orzechy makadamia / orzechy queensland, orzeszki pekan, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy włoskie, pszenica
Zawiera: orzechy laskowe, mleko, soja
| per 100g | | 16.7 g | % 16.7 g |
---|
Wartość energetyczna | 2251 kJ | | 376 kJ | 4 % |
| 539 kcal | | 90kcal | 4 % |
Tłuszcz | 31.00 g | | 5.20 g | 7 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 19.00 g | | 3.20 g | 16 % |
Węglowodany | 57.00 g | | 9.50 g | 4 % |
Cukry ogółem | 55.00 g | | 9.20 g | 10 % |
Błonnik | 2.30 g | | 0.40 g | |
Białko | 6.50 g | | 1.10 g | 2 % |
Równoważna zawartość soli | 0.28 g | | 0.05 g | 1 % |
Wymiar liczbowy: 100
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 16,7 g = 4 kostki. Opakowanie zawiera: 6 x 4 kostki.
Producent: Mondelez Polska S.A.
Mondelez Polska S.A.
ul. Domaniewska 49, 02-672 Warszawa
801 066 006