Najlepiej spożyć przed końcem: /Numer partii: data i numer partii z tyłu opakowania.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
www.DoradcaSmaku.pl
Sól morska powstaje w drodze naturalnego odparowania słonych wód morskich. Od dawna ceniona jest w kuchni śródziemnomorskiej, a dziś także kuchnia polska odkrywa jej wyjątkowe walory smakowe.
Sól morska jodowana gruboziarnista.
Produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę, sezam i łubin, które są używane w zakładzie.
sól morska jodowana (zawartość jodanu potasu 39±13 mg/kg soli)
substancja przeciwzbrylająca: E535
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, łubin, mleko, gorczyca, sezam, soja
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 0 kJ/0 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 0,0 g |
w tym cukry | 0,0 g |
Białko | 0,0 g |
Sól | 98 g |
Jod | 2300 µg |
Wymiar liczbowy: 900
źródło jodu
sól morska naturalnego pochodzenia
Rozmiar opakowania: 900
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Prymat Sp. z o.o.
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
www.prymatgroup.pl
+48/32/47 33 833