bez sztucznych dodatków
W suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.
Erytrytol występuje w owocach (gruszkach, winogronach, melonach), niektórych wodorostach, grzybach, winie lub kukurydzy. Wytwarzany jest w procesie fermentacji. Jego największą zaletą jest niskokaloryczność, która oscyluje w granicy zera. Dodatkowo nie zmienia smaku potraw, więc cieszy się uznaniem wśród profesjonalnych kucharzy i miłośników dobrego jedzenia. Produkt idealny do słodzenia potraw, wypieków, deserów, napojów ciepłych oraz zimnych.
Spróbuj także:
Fruktoza
Ksylitol
Stevia
Erytrytol
W produkcie możliwa obecność: glutenu, orzechów (brazylijskich, nerkowca, włoskich, laskowych, migdałów), orzeszków ziemnych, soi, sezamu i selera. Składniki: erytrytol 100%
Może zawierać: migdały, orzechy brazylijskie, orzechy nerkowca, seler, zboża zawierające gluten, orzechy laskowe, orzechy, orzeszki ziemne, sezam, soja, orzechy włoskie
konserwanty: Nie zawiera
Maks. temp. °C: 25
Wymiar liczbowy: 250
produkt słodzący
idealny do słodzenia, pieczenia, gotowania
bez sztucznych dodatków, bez konserwantów
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: NaturAvena Sp. z o.o.
NaturAvena Sp. z o.o.
ul. Raszyńska 13
05-500 Piaseczno