Gellwe Skye Pierniczki mieszanka do wypieku 350 g

Nowy produkt

9,29 zł

5900552095576

szt

Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej na spodzie kartonika. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej inspiracji znajdziesz na: www.gellwe.pl
Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. W produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.

Gellwe zawsze wychodzi!

Spróbuj pierniczków Chase'a
Pierniczki Skye

Przygotuj:
- 1 jajko,
- 100 g miękkiego masła.

1. Przygotuj ciasto
Do wysokiej miski wsyp mieszankę do przygotowania ciasta, dodaj jajko, miękkie masło, całość mieszaj mikserem (mieszadła świderki) minutę na wolnych, następnie przez około 2 minuty na najwyższych obrotach, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą tworząc strukturę przypominającą okruchy chleba. Ciasto szybko zagnieć do uzyskania gładkiej konsystencji. Podziel na dwie części, każdą owiń w folię spożywczą i włóż do zamrażalnika na około 30 minut.
2. Przygotuj pierniczki
Piekarnik rozgrzej do 180°C góra-dół (bez termoobiegu). Rozwałkuj ciasto na grubość około 3 - 5 mm i wycinaj pierniczki za pomocą foremki. Z drugą częścią ciasta postępuj tak samo. Pierniczki ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
3. Upiecz i udekoruj pierniczki
Wstaw na środkowy poziom piekarnika. Piecz przez około 10 minut. Gotowe i wystudzone pierniczki możesz posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem. Upieczone pierniczki przechowuj w szczelnym opakowaniu.

Przepis na: Lukier do dekoracji pierniczków.
Przygotuj: białko z 1 jajka, szklankę cukru pudru.
Białko ubij delikatnie mikserem (przez około 30 sekund). Cukier puder przesiej i ucieraj mikserem razem z białkiem przez około 15 minut do momentu otrzymania gładkiego i lśniącego lukru. Jeżeli lukier jest za rzadki, dosyp cukier puder i ponownie utrzyj. Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj kilka kropli soku z cytryny lub odrobinę wody. Lukier nałóż do szprycy lub woreczka z wyciętą dziurką i dekoruj pierniczki.
Mieszanka do domowego wypieku pierniczków.
Może zawierać mleko i soję.
Z jednego opakowania można przygotować około 70 sztuk pierniczków.
Jednostka miaryszt
mąka pszenna
cukier
mieszanka przypraw
skrobia pszenna
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
prażone: cykoria, żyto, burak cukrowy
cynamon mielony
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
aromaty
Może zawierać: mleko, soja
Zawiera: żyto, pszenica
Smaki / Aromaty: Zawiera
100 gw 1 porcji (ok. 7 g)
Wartość energetyczna2045 kJ / 487 kcal144 kJ / 34 kcal (2 %*)
Tłuszcz21 g1,5 g (2 %*)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone14 g1,0 g (5 %*)
Węglowodany66 g4,6 g (2 %*)
w tym cukry26 g1,8 g (2 %*)
Białko8,6 g0,6 g (1 %*)
Sól0,17 g0,01 g (0 %*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Z jednego opakowania można przygotować około 70 sztuk pierniczków.

Wymiar liczbowy: 350
Cechy: foremka w opakowaniu
Opakowanie zawiera:
350 g mieszanki do wypieku pierniczków,
1 foremkę do wykrawania pierniczków.
Rozmiar opakowania: 350
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 70 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Z jednego opakowania można przygotować około 70 sztuk pierniczków.

Producent: FOODCARE SP. Z O.O.

FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów

Ostatnio oglądane