Sojusz Rainforest Alliance - Kakao
Najlepiej spożyć przed końcem: data minimalnej trwałości i numer partii podane na spodzie kartonika.
Przechowywać w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu.
Po więcej przepisów wejdź na stronę www.kruger.pl/nasze-przepisy/
Więcej na ra.org.
Zastosowanie: Napój na gorąco i na zimno. Składnik ciast, deserów i lodów.
Krüger Chocodelissia kakao extra ciemne o zawartości tłuszczu kakaowego 20 % charakteryzuje się intensywnym, pełnym smakiem i wyrazistą ciemnobrązową barwą, dzięki czemu Twoje ciasta, napoje i desery kakaowe zyskają niepowtarzalne walory smakowe oraz wyjątkowy odcień.
Przepis na kakaowe babeczki z kremem
12 sztuk
Składniki na ciasto:
3 łyżki kakao extra ciemnego Krüger Chocodelissia
1 szklanka cukru
250 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
1 szklanka oleju
2 jajka
Sposób przygotowania:
Wszystkie suche składniki wymieszaj w naczyniu, płynne składniki wymieszaj w drugim naczyniu i wlej do suchych.
Wymieszaj do połączenia składników i nałóż do papilotek lub foremek na babeczki.
Piecz w temperaturze 200 °C przez 20 minut.
Składniki na krem:
1 łyżka kakao extra ciemnego Krüger Chocodelissia
100 g ciemnej czekolady
250 ml schłodzonej śmietanki 30 % lub 36 %
250 g schłodzonego mascarpone
60 g cukru pudru
Sposób przygotowania:
Czekoladę posiekaj i razem z kakao rozpuść w mocno podgrzanej śmietance. Wystudź i wstaw do lodówki do schłodzenia.
Schłodzoną masę czekoladową, schłodzone mascarpone i cukier puder ubij mikserem do uzyskania konsystencji gęstego kremu. Udekoruj wystudzone babeczki.
Kakao.