Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska
Przygotuj:
300 g piersi z kurczaka
130 g cebuli
150 g marchewki
200 g pieczarek
50 ml oleju
100 ml śmietany 12 %
200 ml wody
200 g makaronu, ryżu lub kaszy
Sposób przygotowania:
1. Kurczaka pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, marchewkę i pieczarki i smaż aż nabiorą jasnozłotego koloru.
2. Całość zalej fixem Knorr wymieszanym z 200 ml wody i śmietaną. Wszystko razem gotuj przez 1-2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
3. Podawaj z makaronem, ryżem lub kaszą.
Warzywna inspiracja:
Składniki: 1 opakowanie Fix kurczak w sosie pieczarkowym, 300 g białej fasoli z puszki, 130 g cebuli pokrojonej w kostkę, 150 g selera naciowego pokrojonego w kostkę, 200 g pieczarek pokrojonych w plastry, 50 ml oleju rzepakowego, 200 ml wody, 100 ml śmietany 12%, 200 g makaronu, ryżu lub kaszy
Sposób przygotowania:
1. Obsmaż warzywa i grzyby na rozgrzanym oleju, na koniec dodaj przepłukaną w wodzie fasolę.
2. Całość zalej fixem Knorr wymieszanym z 200 ml wody i śmietaną. Wszystko razem gotuj 3-4 minuty, mieszając od czasu do czasu.
3. Podawaj z makaronem, ryżem lub kaszą.
Kompozycja na bazie śmietanki i pieczarek do przygotowania kurczaka w sosie pieczarkowym.
Może zawierać gorczycę, seler, soję i inne zboża zawierające gluten.
1 porcja dania = 394 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.