Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szukasz niebanalnego pomysłu na obiad? Zapiekanka makaronowa to zawsze wygodny i pewny wybór! Przygotuj ją z Knorr Zapiefix Serowe Warzywa – wegetariańskim wariantem, który idealnie łączy ser i warzywa. Wystarczy wymieszać Zapiefix ze śmietaną i wodą, a następnie połączyć z nieugotowanym makaronem, pokrojonym, świeżym brokułem i papryką. Umieść zapiekankę w piekarniku i po 30 minutach ciesz się pysznym obiadem! Wypróbuj Zapiefix Serowe Warzywa i przekonaj się, że on #ZawszeDziała!
Dodaj:
200 g różyczek brokuła
200 g makaronu penne
100 ml śmietany 18 %
500 ml wody
50 g sera z niebieską pleśnią
100 g czerwonej papryki
Sposób przygotowania:
1) Nagrzej piekarnik do 180℃ z termoobiegiem lub do 200℃ bez termoobiegu. Pokrój brokuła w różyczki, a paprykę w kostkę 1,4 x 1,5 cm.
2) W garnku wymieszaj dokładnie Zapiefix z zimną wodą i śmietaną.
3) Dodaj brokuły, czerwoną paprykę, zagotuj sos i gotuj 2 minuty ciągle mieszając.
4) Dodaj makaron, wymieszaj i przelej do naczynia do zapiekania. Posyp serem i piecz w piekarniku 25 do 30 minut, do momentu, w którym makaron będzie ugotowany, a ser złocisto-brązowy.
Tip: smakuje równie wyśmienicie z żółtym serem.
Kompozycja serów, śmietanki i brokułów do przygotowania zapiekanki makaronowej z warzywami i serem.
Może zawierać
PSZENICĘ,
ŻYTO,
JĘCZMIEŃ,
OWIES,
JAJA,
SOJĘ,
SELER i
GORCZYCĘ.
1 porcja dania ≈ 345 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji.
skrobia
ser topiony 26 % [w tym: SER, SER mozzarella, SER pleśniowy, SER twardy, SER crescenza, preparat serwatkowy (MLEKO)]
olej słonecznikowy
ekstrakt drożdżowy
sól jodowana
brokuły 2,4 %
LAKTOZA
ŚMIETANA w proszku 2 %
czosnek w proszku 1,3 %
pieprz
gałka muszkatołowa
kurkuma
cebula w proszku 1,6 %
sól
aromaty (w tym MLEKO)
białka MLEKA
tymianek
maltodekstryna
Może zawierać: jęczmień, seler, jaja, gorczyca, owies, żyto, soja, pszenica
Zawiera: mleko
Barwniki: Nie zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
konserwanty: Nie zawiera
| 100 g Fixu | 100 g przygotowanego dania | 1 porcji** dania | %* w porcji** |
---|
Energia | 1870 kJ / 446 kcal | 539 kJ / 129 kcal | 1860 kJ / 445 kcal | 22 % |
Tłuszcz | 23 g | 4,4 g | 15 g | 21 % |
w tym kwasy nasycone | 8,9 g | 2,9 g | 10 g | 50 % |
Węglowodany | 43 g | 17 g | 58 g | 22 % |
w tym cukry | 5,0 g | 1,8 g | 6,3 g | 7 % |
Błonnik | 1,4 g | 2,0 g | 6,8 g | |
Białko | 14 g | 5,0 g | 17 g | 34 % |
Sól | 8,4 g | 0,48 g | 1,7 g | 28 % |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | | | | |
**1 porcja dania ≈ 345 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji. | | | | |
Wymiar liczbowy: 40
Rozmiar opakowania: 40
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 3 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji.
Producent: Unilever Polska Sp. z o.o.
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora.