Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szukasz niebanalnego pomysłu na obiad? Zapiekanka makaronowa to zawsze wygodny i pewny wybór! Przygotuj ją z Knorr Zapiefix Ser z Szynką – klasycznym wariantem, który idealnie łączy szynkę, ser i makaron. Wystarczy wymieszać Zapiefix ze śmietaną i wodą, a następnie połączyć z pokrojonymi, świeżymi składnikami i nieugotowanym makaronem. Umieść zapiekankę w piekarniku i po 30 minutach ciesz się pysznym obiadem! Wypróbuj Zapiefix Ser z Szynką i przekonaj się, że on #ZawszeDziała!
Przygotuj:
100 g szynki
200 g makaronu penne
100 ml śmietany 18 %
500 ml wody
50 g sera
Sposób przygotowania:
1) Nagrzej piekarnik do 180 °C z termoobiegiem lub do 200 °C bez termoobiegu. Pokrój szynkę w kostkę.
2) W garnku wymieszaj dokładnie Zapiefix z zimną wodą i śmietaną. Zagotuj sos i mieszaj gotując przez 2 minuty.
3) Dodaj szynkę i makaron do garnka, wymieszaj dokładnie, wlej do naczynia do zapiekania.
4) Posyp tartym serem, piecz w piekarniku 25 do 30 minut, do momentu, w którym makaron będzie ugotowany, a ser złocisto-brązowy.
Kompozycja cebuli i sera do przygotowania zapiekanki makaronowej z serem i szynką.
Może zawierać
PSZENICĘ,
ŻYTO,
JĘCZMIEŃ,
OWIES,
JAJA,
SOJĘ,
SELER i
GORCZYCĘ.
1 porcja dania ≈ 299 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji.
skrobia
tłuszcz palmowy
cebula 18 %
ser topiony w proszku 7,6 % (SER, preparat serwatkowy (MLEKO))
mąka ryżowa
aromaty
sól jodowana
LAKTOZA
białka MLEKA
hydrolizowane białka kukurydzy
ekstrakt drożdżowy
olej słonecznikowy
sól
kurkuma
Może zawierać: jęczmień, seler, jaja, gorczyca, owies, żyto, soja, pszenica
Zawiera: mleko
Barwniki: Nie zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
konserwanty: Nie zawiera
| 100 g Fixu | 100 g przygotowanego dania | 1 porcji** dania | %* w porcji** |
---|
Energia | 1876 kJ/450 kcal | 657 kJ/157 kcal | 1964 kJ/471 kcal | 23 % |
Tłuszcz | 23 g | 5,8 g | 17 g | 24 % |
w tym kwasy nasycone | 14 g | 3,9 g | 12 g | 60 % |
Węglowodany | 49 g | 19 g | 56 g | 22 % |
w tym cukry | 9,0 g | 1,2 g | 3,6 g | 4 % |
Błonnik | 2,8 g | 1,3 g | 3,8 g | |
Białko | 8,6 g | 7,0 g | 21 g | 42 % |
Sól | 9,0 g | 0,73 g | 2,2 g | 37 % |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | | | | |
1 porcja dania ≈ 299 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji. | | | | |
Wymiar liczbowy: 42
Rozmiar opakowania: 42
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 3 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji.
Producent: Unilever Polska Sp. z o.o.
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Odwiedź: www.przepisy.pl